Viikko takana HH opiskelijana

Viime viikolla tarkalleen keskiviikkona (15.1.) alkoi pitkään toivottu ja hartaasti odotettu opiskelu ammattikorkeakoulussa. HAAGA-HELIA oli tuttu ennestään jo hieman, koska ystäviäni opiskelee myös samaisessa laitoksessa. Aamulla kun heräsin odotin, että olisin tuntenut sen vatsanpohjassa kihelmöivän jännityksen tunteen ja petyin koska sitä tunnetta ei tullut ollenkaan. Mitä ihmettä? Muistan kun jännitin muihin kouluihin menemistä aivan hulluna täristen. Olenko tullut vanhaksi vai olenko nähnyt ja kokenut kaiken? Tuskimpa kumpaakaan, koska ensimmäistä kertaa moneen vuoteen olen tekemisissä oman ikäisteni kanssa.

Luokkatovereihin tutustuttiin aika vauhdikkaasti opiskelija tutoreiden avustuksella ensimmäiset päivät. Käytiin juhlimassakin kahteen otteeseen ja tutustuttiin lisää toisiimme. Hyviä tyyppejä ja mukaansa tempaavia suurin osa. Mahtavaa!

Orientaatioviikon jälkeiset fiilikset olivat positiiviset koko touhusta. Uusia ystäviä, uusia asioita opittavana siis aivan mahtavaa.

Viikko 4 aloitettiin sitten lukujärjestyksen mukainen opiskelu. Ensimmäinen ryhmätyö porukka kasattu ja ruotsin tasokoe todennäköisesti reputettu. Työasemat ja tietoverkot kurssilla opetellaan Linuxin perusteet 6 viikossa. Vannoutuneena Apple geekkinä olen vuosia vältellyt muita käyttöjärjestelmiä ajatuksella: “Apple on niin helppo ja hyvä, että kaikki muut on vain vaikeita”, mutta tänään kun asennettiin tunnilla Linux labran koneisiin, jouduin syömään kyllä sanani. Ensimmäinen kotiläksykin saatiin ja olen hieman skeptinen sen suhteen. Tulisi nimittäin ladata Live CD:lle Xubuntu (linux) ja asentaa se johonkin koneeseen. Käytössäni on kaksi kotikonetta (iMac ja Pc), mutta pelkään niitten menevän sekaisin moisesta pakan sekottamisesta. Mutta eiköhän tuohonkin löydy ratkaisu Googlettamalla.

Tosiaan ostin itselleni kuukausi sitten PC läppärin Windows 8.0 (jonka myöhemmin päivitin 8.1). Viimeksi kun minulla oli PC käytössäni siinä pyöri vanha kunnon Windows XP. Vistat ja Seiskat siis jäivät minulta kokematta. Koulun koneissa tosin olen huomannut, että  siellä Windows 7 pyörii, joten ehkä pääsen sitäkin sitten kokeilemaan.

Tänään myös suoritin englannin tasokokeen, joka todennäköisesti meni huomattavasti paremmin kuin eilinen ruotsin tasokoe.

Huomenna opiskelu jatkuu ja opiskelu on niin tervetullut asia elämässäni.

Tänään soi
Paul McCartney – Another Day

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s